Jackson kot deček kastriran?

Foto: Žurnal24 Pevčev glas naj bi bil odvisen od hormona. (Foto: Reuters)
Pokojni pevec Michael Jackson naj bi bil po navedbah zdravnika v najstniških letih kastriran, kar pojasnjuje njegov nežni glas.
Oglej si celoten članek

Francoski zdravnik Alain Branchereau v svoji novi knjigi trdi, da je bil pevec Michael Jackson kot deček kastriran, kar naj bi vplivalo na njegov razpon glasu. Kastrirali naj bi ga kemično zaradi težav z aknami. Vse skupaj pa se po trditvah zdravnika ni zgodilo kot fizična operacija, temveč po naključju, pevec pa za to ni vedel.

"Ko je Michael umrl, sem doumel, da gre za neobičajen fenomen. Rekel sem si – to je glas kastrata," je povedal profesor vaskularne kirurgije v bolnišnici v Timonu.

Razvil je teorijo, da je bil Michael kastriran kemijsko s pomočjo sintetičnega hormona ciproterona. "Ko je imel dvanajst let, je imel akne. To vemo, saj je tudi sam govoril o tem. Mislim, da so mu njegovi ljudje svetovali ta čudežni tretma," še pravi zdravnik.

Ciproteron po besedah zdravnika, ki bo knjigo objavil na začetku marca, zaustavlja puberteto in dozorevanje glasu. Do svoje teorije je prišel po tem, ko je preučil več kot dvajset knjig s podobno tematiko, gledal Michaelove fotografije in razpravljal s številnimi zdravniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.