Jajčni liker

Foto: Žurnal24 Ne vozite pod vplivom jajčnega likerja.
Ste že poskusili jajčni liker? Odlično se prilega na domačem kavču, na toplem, z najdražjimi, medtem ko je zunaj mraz in sneži ...
Oglej si celoten članek

Za pripravo jajčnega likerja boste potrebovali:

  • 250 g sladkorja,
  • 1 vaniljev sladkor,
  • 5 rumenjakov,
  • pol litra mleka,
  • 150 ml etilnega alkohola (etanol 96 %).

Kako ga pripravite?

Penasto vmešajte sladkor, vaniljev sladkor in rumenjake.

Nato počasi prilijte prevreto in ohlajeno mleko, nato pa na koncu tudi alkohol. Namesto etanola lahko uporabite tudi domače žganje, viski ali konjak.

Hranite ga v temnem in hladnem prostoru.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.