Jane Birkin ne želi biti povezana s Hermesovo torbico

Foto: Profimedia Victoria Beckham Foto: Profimedia Petra Ecclestone Foto: Profimedia Kim Kardashian
Ko je ugotovila, kako izdelujejo torbice iz krokodilje kože, je igralka in pevka Hermes prosila, naj jih ne prodaja pod njenim imenom.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Jane Birkin "Opozorili so me, na kakšen okruten način ubijajo krokodile in iz njihove kože izdelujejo Hermesove torbice, ki nosijo moje ime. Hermes sem prosila, naj umakne moje ime, dokler ne uvedejo novih načinov, ki bi ustrezali mednarodnim normam,“ je povedala Birkinova.

Takšna torbica v povprečju stane 54 tisoč evrov, na licitaciji pa so roza torbico iz krokodilje kože, ki velja za redkost, prodali celo za 202 tisoč evrov.

Slovita "birkinka“ je svoje ime dobila po naključju. Jane je leta 1981 na letalu sedela ob direktorju Hermesa Jeanu Louisu Dumasu. Med letom so ji stvari padle iz torbice in Jane se je pritožila, kako nepraktična je njena torbica. Tri leta pozneje je Hermes samo zanjo naredil torbico, ki od takrat dalje velja za eno najbolj razkošnih modnih izdelkov sveta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.