Jane Fonda so posilili

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Po dolgih letih povedala, kako težko mladost je imela.
Oglej si celoten članek

"Bila sem posiljena, zlorabljena kot otrok in odpuščena, ker nisem želela spati s šefom. Vedno sem mislila, da je vse to moja krivda. Pa ni bila. To je cena, ki jo morajo ženske plačati zaradi patriarhalne družbe," je igralka Jane Fonda povedala drugi igralki Brie Larson v intervjuju, v katerem sta se pogovarjali o femenizmu.

79-letna oskarjevka je dodala, da pozna veliko deklet, ki so bila posiljena, a se ne zavedajo, da so bila. "Najboljša stvar, ki smo jo dosegle z ženskim gibanjem je, da smo dojele, da posilstvo in zloraba nista naša krivda," je povedala Fonda in dodala, da je sama odraščala v družbi, kjer je bila pod nenehnim pritiskom, da mora ugoditi vsem okoli sebe.

Fonda in Larson sta govorili tudi o zvezdnikih, ki odprto govorijo o politiki in aktualnih vprašanjih. Jane je mnenja, da imajo vsi pravico izražati svoje mnenje. Larson pa je na to odgovorila, da so jo na družbenih omrežjih večkrat napadli, da nima kaj izražati svojega političnega mnenja: "Mislijo, da sem nevedna elitistična zvezdnica." Fonda jo je pomirila z besedami: "To samo pomeni, da imaš vpliv na ljudi. Določeni te želijo utišati. Če ne bi bilo pomembno, ti nihče ne bi rekel, da utihni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:57 4. Marec 2017.

    še ena ki se spomnila da je bila posiljena v mladosti ha ha

  • 20:07 3. Marec 2017.

    Ko boš ti v teh letih,ne vem ali si boš želel iti po rušo????Upaj,da ti glede na svojo zlobo, ne …

  • 15:49 3. Marec 2017.

    Pa dobro!!! Kaj ti njena izjava vzbuja slabo vest ali kaj? Zdi se mi - glede na tvoj komentar - …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.