Je nova pesem Katy Perry plagiat?

Potem ko je Katy Perry pred nekaj meseci prek Twitterja javno pohvalila pesem kantavtorice Sare Bareilles, je oboževalce zdaj razburila z novo pesmijo, na las podobno tisti, ki ji je bila tako všeč.
Oglej si celoten članek

"Pesmi sta si na las podobni" in "Zdi se, da imava s Katy Perry nekaj skupnega; oba imava rada pesmi Sare Bareilles, razlika je le ta, da je jaz nisem ukradel" sta le dva izmed številnih komentarjev na Twitterju, ki letijo na račun nove pesmi Katy Perry – Roar. Kritiki in oboževalci Katy očitajo, da je njena nova pesem neverjetno podobna pesmi Brave izvajalke Sare Bareilles. Glede na analizo na Samethattune.com imata skoraj enak tempo in enako zaporedje akordov.

Njen producent Dr. Luke trdi, da je to zgolj naključje, saj naj bi Katy pesem posnela že pred premiero Sarine pesmi.

Verjetno pa ima "žrtev" kljub temu nasmešek na obrazu, saj je po škandalu njena pesem na Billboardovi lestvici poskočila za 15 mest, digitalna prodaja pesmi pa se je povečala za kar 80 odstotkov.

Je Katy res ukradla pesem svoji glasbeni kolegici ali je vse le naključje, še ne vemo, o podobnosti pa se lahko prepričate tukaj. Videospota si lahko ogledate zgoraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.