Je res možno, da si ne znamo pravilno pripraviti čaja?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Začela se je sezona čajev. Pravi ljubitelji prisegajo na črnega z mlekom. Ga znate pravilno pripraviti?
Oglej si celoten članek

Vrelo vodo prelijete v skodelico, v kateri je vrečica (ali listi) čaja, počakate nekaj minut, čaj precedite, če je potrebno, in mu nato dodate mleko (ali limono, rum, …)?

Celo Angleži, največji ljubitelji čaja, ga pripravljajo na takšen način, a britanski inštitut za standarde (BSI) pravi, da je takšna priprava napačna. V skodelico je treba najprej naliti mleko! Raziskava je namreč pokazala, da je čaj najboljši, kadar je tekočina vroča med 65 in 80 stopinjami. To temperaturo dobimo, če se voda doda v mleko in ne obratno.

Mleko naj bo sveže, nepasterizirano in hladno, še svetujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    12:43 1. December 2015.

    Kaj je pokazala raziskava? Da uporabniki nimajo pojma, kaj jim paše? Če je meni pizza VŠEČ, mi je všeč ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.