Je to rešitev za migreno?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Medtem ko določeni vonji lahko sprožijo ali zaostrijo simptome migrene, raziskave kažejo, da nekateri vonji lahko tudi pozitivno vplivajo na potek migrenskega napada.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci ameriškega inštituta Smell and Taste, ki se ukvarjajo z vplivom okusa in vonja na počutje, so izvedli raziskavo med 50 pacienti s hudimi migrenskimi napadi.

Pacienti so o poteku migrenskega napada in stopnji bolečine morali poročati po treh zaporednih napadih migrene. Med prvim in tretjim napadom so migreno preležali v zaprtem prostoru, med drugim napadom pa so inhalirali vonj zelenega jabolka. Medtem ko 35 pacientom vonj jabolka med migreno ni bil prijeten, jih je 15 poročalo, da so se po inhaliranju vonja zelenega jabolka počutili bolje, prav tako je vonj bistveno omilil bolečine, ki so jih trpeli zaradi migrene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.