Je vaš pes res pameten?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iz ust lastnikov psov pogosto pridejo besede o tem, kako pameten je njihov najboljši štirinožni prijatelj. Zdaj lahko to preverite s pomočjo spletne strani.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Dognitionzagotavljajo, da lahko preko vrste iger določijo, kakšne so dejanske kognitivne sposobnosti psa. Z igrami preverijo spomin, prebrisanost in empatijo psa. Z izpolnjevanjem vprašalnika pa naj bi pasji lastniki izvedeli več o osebnosti psa. To bi lahko pojasnilo, zakaj teče v krogih ali laja na naključne predmete.

Pridobljene rezultate vnesete na spletno stran, ki vam nato ponudi analizo.

"Te igre temeljijo na znanosti, so zabavne tako za ljudi kot za pse. Med tem ko jih izvajate, se zavedate, da sodelujete v znanstvenem projektu, ki lahko pomaga psom. Hkrati pa razkrije, kako razmišlja posamezen pes," po poročanju Daily Maila zagotavlja ustanovitelj Dognitiona, Brian Hare iz Univerze Duke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:42 2. Oktober 2013.

    Vem da je slika slučajna, ampak ali ste morali res objaviti sliko blesavega psa , kot ilustracijo za zgodbo o …

  • 22:00 1. Oktober 2013.

    Reklama - treba plačat mastne denarce za dostop.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.