Jedilnik brez kruha

Foto: Žurnal24 V jedilnik vnesite veliko zelenjave in sadja, odlična izbira so stročnice in rib
Vsak dan vsaj pol ure gibanja na svežem zraku, z jedilnika pa črtajte sladkor, moko in kruh.
Oglej si celoten članek

Odgovornost
Bistveno je, da se odrasel človek sam odloči, da bo shujšal; ne more shujšati na priporočilo drugega, poudarja Bela Bartol iz centra za hujšanje Forever Young. Kot pravi, se pri njej večinoma oglasijo ženske, vse več pa tudi mladih po 18. letu.

Brez ogljikovih hidratov
"Kdor želi shujšati, naj se vsak dan vsaj 30 minut giblje na svežem zraku, opusti ogljikove hidrate (sladkor, moko kruh ...) in jih nadomesti s perutnino, ribami, sadjem in zelenjavo," svetuje Bartolova. Pri njej iščejo pomoč tudi ljudje, ki jim ni treba shujšati, vendar se zaradi nepravilne prehrane ne počutijo dobro. "Hujšanje pa ni mogoče, če ne deluje pravilno žleza ščitnica, če organizmu primanjkuje vitamina C, magnezija, selena, cinka, kroma, joda in l-karnitina," sklene sogovornica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.