Jejte za zdrave nohte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Cink in železo ter vitamini A, B in C so največji zavezniki zdravih nohtov, zato živil, obogatenih z njimi, nikar ne črtajte z jedilnika.
Oglej si celoten članek

Krhki, lomljivi in suhi nohti razkrivajo, da se prehranjujete nezdravo in da spijete premalo vode. Posledica neuravnotežene prehrane so tudi vdolbinice in izbokline ter pikice in madeži na nohtih.

Za zdrave in čvrste nohte je pomembno, da vsaj nekajkrat na teden jeste meso. Vitamin B, ki se skriva v mandljih in blitvi krepi krhke nohte, cink iz stročnic, žit in mesa je pomemben za rast tkiva, maščobne kisline omega 3 iz lososa in tune pa spodbujajo cirkulacijo in tako pripomorejo, da potrebne hranilne snovi pridejo do nohtov.

Ste vedeli?

Nohti v povprečju zrastejo od dva do tri milimetre na mesec. Hitreje rastejo nohti na rokah, najbolj hitro pa noht na sredincu. Hitreje rastejo poleti pa tudi nosečnicam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.