Jelinčič: "Monika je lobirala pri gradbincu, njeni nameni so jasni"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zakonca Jelinčič se za primorsko vilo "pulita", še preden sta prišla do ločitve ...
Oglej si celoten članek

Ena najbolj umazanih ločitev v zadnjem času bo zagotovo ločitev poslanca Zmaga Jelinčiča in njegove 30 let mlajše žene Monike. Čeprav sta zakonca uradno še poročena, ločila se bosta v začetku julija, saj so se zaradi koronavirusa postopki zamaknili, se za premoženje pulita že od jeseni. "Predmet poželenja" je predvsem vila na Primorskem, za katero Zmago trdi, da Monika ni prispevala niti centa, a menda je želela pred kratkim to spremeniti. 

"Monika je gradbinca nagovarjala, da bi tisto, česar še nisem plačal jaz, poravnala ona. Odvetnik mi je rekel, da se s tem želi vsiliti, da bo na sodišču rekla, da je sodelovala pri gradnji, čeprav nikoli ni. Poleg tega je na gradbišče tudi trikrat poslala inšpekcijo, da bi ustavili dela, a ji ni uspelo. Da jih je poklicala ona, je gradbinec izvedel od lokalnih birokratov," trdi Zmago Jelinčič, ki pravi, da si je nedavno sposodil denar in sam poravnal vse obveznosti do gradbinca.

Gradbinec, katerega ime hranimo v uredništvu, pa je na naše vprašanje, ali ga je Monika res prosila, da bi poravnala preostale račune, ki so nastali med gradnjo primorske vile, odgovoril: "Rekel bom samo to, da sem naredil, kar sva imela z gospodom Jelinčičem v pogodbi, in za to mi je gospod tudi plačal. Za ostale stvari nisem kompetenten, tako da ne bom rekel niti da, niti ne." 

Ali Jelinčičeve obtožbe držijo, smo želeli preveriti tudi pri Moniki in njenem novem partnerju, Roku Mikliču, a slednji pravi, da tudi tokrat ostajata brez komentarja. 

Foto: Osebni arhiv Zmago Jelinčič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:35 18. Junij 2020.

    Zmago skrbi za svoje poslance, da bodo čimdale v DZ. Kaj pa mu drugega preostane. A je Šarčeva koalicija kaj …

  • 16:49 18. Junij 2020.

    Tako,kot je poklonil vilo svoji ženi Moniki,tako poklanja in dela usluge narodu v parlamentu-s figo v obeh žepih......

  • 13:49 18. Junij 2020.

    A to pove Zmago "Plemeniti" ki ima že leta v parlamentu cenik "uslug", enako ga je imel tudi njego vpribočnik …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.