Jerca Legan o ločitvi: Nadlegoval prijateljico, v avtu sledi druge ženske

Foto: Katarina Veselič
Foto: Katarina Veselič
Nič več ne bo tiho.
Oglej si celoten članek

Navzven so delovali popolna družina, s sanjsko kariero in vilo v centru ljubljane, a za štirimi stenami so Jerca Legan in njena sinova hudo trpeli. Za revijo Jana je odkrito spregovorila, da je bilo življenje z Milanom Cviklom nevzdržno. Bila je deležna zaničevanja, živela je v strahu, kar naenkrat v njegovih očeh ni naredila nič več prav. Pojavljati pa so se začele tudi druge ženske ... 

Tako odkrito je Jerca novinarki Sonji Javornik v obsežnem intervjuju za revijo Jana odgovorila na vprašanje, kdaj je spoznala, da za njen zakon ni več rešitve: "Ko te partner po 15 letih iskrene lojalnosti in ljubeče pozornosti začne v javnosti blatiti z razočarano gospodinjo in permisivno materjo, potem ko mu podariš mladost, dva zdrava otroka in ponudiš vse svoje življenjske vire ... Ko te sinova jokajoče prosita, da že nekaj ukreni, in rotita, da z očetom ne želita več sedeti za isto mizo ali oditi skupaj na izlet ... Ko te postane strah, kateri krožnik bo narobe odložen, in navkljub selitvi iz spalnice nikjer v skupnem domu nimaš več mirnega spanca ... Ko ob vsakem stiku poslušaš, kako zanič kuhaš, kako slabo si videti, kakšen brezvezen poklic in bedne prijateljice imaš ... a hkrati za novo leto brezsramno nadleguje eno izmed njih ... Ko ti v družbi pred vsemi brutalno jemlje besedo ... Ko se s svojo nejevoljo pokroviteljsko spravlja na tvoje starše in prijatelje ter edini babici celo prepove stike z vnukoma ... Ko te sosedje na cesti sprašujejo, ali potrebuješ pomoč ... Ko iz tablice letijo žgečkljive fotografije in osladna sporočila z drugimi ženskami ... Ko v družinskem avtomobilu naletiš na sledi neznanega pudra, cenene vonjave in odpadle dolge svetle lase ... Ko ob sebi prepoznaš nekoga, ki zaradi lastne nemoči in nezmožnosti uvida, da izgublja vse, ki so ga imeli radi, za seboj zapira vsa vrata, saj ni pripravljen ničesar priznati, si poiskati strokovno pomoč in se spremeniti ... Takrat veš, da je konec! Takrat ne razmišljaš, kdo si in kaj si ustvaril ter kaj bodo rekli drugi, temveč kako čim prej zaščititi pravice, zdravje in dostojanstvo otrok in sebe. Res je, da z ukrepanjem odlašaš predolgo, saj vsak dan upaš, da bo bolje in drugače, po možnosti ščitiš partnerjev ugled ter zunanjo podobo družine. A enkrat pride dan, ko se odločiš in greš. Vsakršno drugačno ravnanje bi vodilo v samozanikanje in samouničenje."

 

Magazin To se dogaja z Jerco Legan po ločitvi od Milana Cvikla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 18:49 9. Februar 2023.

    Ste pozabili napisati, ali ste namenoma prezrli dejstvo, da je bil član LDS in vidni član SD. Če bi bil …

  • 17:26 7. Februar 2023.

    Cvikl je duševno motena oseba povprečnega izgleda,o tem ni dvoma.O njej ne vem kaj dosti.

  • 15:38 7. Februar 2023.

    Izobražena Jerca bi morala vedeti, da smo moški po naravi lovci..In, ko se jim ponudi prilika dobrega lova to s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.