J.K. Rowling napisala roman za odrasle

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pet let po zadnji knjigi o Harryju Potterju je J.K. Rowling napisala svoj prvi roman za odrasle z naslovom The Casual Vacancy, ki je izšel danes.
Oglej si celoten članek

Vsebino za pisanje je J.K. Rowling črpala iz lastnih izkušenj, ko je živela v revščini in na robu družbe. Rowligova, ki je idejo za roman dobila med letom z letalom, v romanu satirično opisuje politično klimo, in sicer kot grozovito spremembo atmosfere po volitvah leta 2010.

"Pomislila sem: lokalne volitve! In sem vedela. Takoj sem začutila, da bo ideja uspešna. Gre za adrenalin, za kemijo. Imela sem to pri Harryju Potterju in imam tudi sedaj."

Dogajanje je postavila v izmišljeno vasico, ki močno spominja na njeno rodno vas. Zgodba se zaplete s smrtjo svetnika Barryja Fairbrotherja med volitvami. Roman tako opisuje spletke v slikoviti angleški družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.