JK Rowling zavrnila izlet v vesolje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slavna pisateljica JK Rowling je zavrnila priložnost, da bi bila med redkimi izbranci, ki bi si na lastne oči ogledali vesolje.
Oglej si celoten članek

Avtorica knjig o Harryju Potterju je med obiskom Londona svojim oboževalcem zaupala, da so ji ponudili sedež na vesoljski ladji, ki bo poletela v vesolje. Izlet v vesolje bi jo olajšal za dva milijona funtov (2,5 milijona evrov).

Težava pa je nastala pri tem, da NASA nikoli ni prodajala sedežev za izlet po vesolju, niti ni tega dovolila kateri drugi ustanovi. Očitno se je pisateljica zmotila in imela v mislih izlete, ki z ruskim vesoljskim plovilom sojuz poletijo do Mednarodne vesoljske postaje. Vendar bi bil v tem primeru znesek dva milijona funtov precej nizek. Sedeži za tovrstne polete namreč stanejo med 20 (15,5 milijonov evrov) in 30 milijoni ameriških dolarjev (23,2 milijona evrov).

Pisateljica bi si zagotovo lahko privoščila omenjeno pustolovščino, saj po navedbah strani Celebrity Net Worth njeno premoženje ocenjujejo na milijardo ameriških dolarjev (775 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.