Joe Biden: Kruta usoda po njegovi družini udarila že dvakrat

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pokopal je že dva otroka.
Oglej si celoten članek

Američani jutri volijo predsednika. Bo v Beli hiši ostal Donald Trump ali se bo vanjo vselil Joe Biden?

O Trumpovih je svet v zadnjih štirih letih izvedel že skorajda vse, malo manj pa je znana družina Biden, ki sta jo zaznamovali že dve tragediji.

18. decembra leta 1972 je Joe Biden izgubil ženo Neilio in enoletno hčerko Naomi. Dober kilometer od njihovega doma se v družinsko vozilo zaletel tovornjak. V avtu je bil še Bidnov sin Hunter, ki je bil takrat star dve leti. Nesrečo je preživel. Par je sicer imel še sina Beauja, ki je umrl leta 2015.

"Moj prvi spomin iz bolnišnice (po nesreči leta 1972, op. avt.) vključuje mojega brata Beauja. Star sem bil skoraj tri leta, Beau pa je bil eno leto in en dan starejši od mene. Držal me je za roko, me gledal v oči in ponavljal: 'Rad te imam, rad te imam.',“ se je Hunter spominjal na pogrebu svojega brata Beauja (na spodnji fotografiji), ki je umrl zaradi tumorja v glavi. Beau je dočakal le 46 let.

Foto: Profimedia joe biden
 V spomin ženi in hčerki od tragedije dalje na dan njune smrti ne dela, ampak si vzame prost dan.

77-letnik je pred časom povedal, da je njegova žena očitno slutila, da se bo nekaj groznega zgodilo. Nekega večera ga je namreč vprašala: "Kaj se bo zgodilo, Joey? Prelepo je.“ V dokumentarnem filmu za CNN je Biden povedal, da je po tragediji razmišljal o samomoru. Rešila sta ga njegova sinova. 

"V tistem času sem se rad sprehajal ponoči, saj je bila verjetnost, da najdem pretep večja. Iskal sem težave. Niti sanjalo se mi ni, da sem sposoben takšne jeze. Imel sem občutek, da me je Bog ogoljufal,“ je izjavil. 

Leta 1975 se je zaljubil v svojo drugo ženo Jill. Dve leti pozneje sta stopila pred oltar. V zakonu se jima je rodila hčerka Ashley. "Vrnila mi je življenje. Ob njej sem začutil, da je moja družina spet cela,“ je Biden o Jill zapisal v svojih spominih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:19 2. November 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na …

  • 11:15 2. November 2020.

    vidi se kaj je danes na pohodu, kriminal, pedofilija, teror.... in vse je postalo nenadoma legalno

  • 10:21 2. November 2020.

    Kruta usoda po njegovi družini udarila že dvakrat...pa še tretjič bo k bo zmagu trump

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.