Jogurt za zdrave zobe

Foto: Žurnal24 Uživanje jogurta je povezano z manj zobne gnilobe. (Foto: Shutterstock)
Neka japonska raziskava je pokazala, da imajo otroci, ki najmanj štirikrat na teden jedo jogurt, za 22 odstotkov manj možnosti, da bodo dobili zobno gnilobo.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki z Univerze Fukuoka v Tokiu so preučili več kot dva tisoč triletnikov, pregledali njihove zobe, starši pa so potem izpolnili vprašalnik o prehranskih navadah svojih otrok.

Rezultati raziskave so pokazali, da utegne biti uživanje jogurta povezano z manj zobne gnilobe pri majhnih otrocih. Stomatologi so poudarili, da ima velik pomen v boju proti kariesu redno umivanje zob, vendar strokovnjaki opozarjajo, da morajo starši pri otrocih, mlajših od sedem let, nadzirati umivanje zob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.