Jubilejni TT iz Nothella

Foto: Žurnal24 Pri Nothellu so za kabriolet izbrali belo barvo, ki v kombinaciji z usnjem v not
Ob 40-letnici uspešnega dela je nemški predelovalec avtomobilov Nothelle za jubilejni model izbral audi TT s 382 kW/520 KM, maksimalno hitrostjo 308 km/h in 635 Nm navora.
Oglej si celoten članek

Od leta 1967 ime Nothelle povezujemo z vrhunskimi inženirskimi dosežki, ki se v prvi vrsti nanašajo na predelave Audijeve palete vozil. Za okroglo obletnico so pri podjetju pripravili široko paleto izboljšav modela TT, in sicer v obeh izvedbah, kupe in roadster.



Da bi TT-ju pričarali bolj mišičast izgled, je nemški tuner prispeval aerodinamični paket, ki vključuje tridelni prednji spojler, spremenjeno masko hladilnika, odprtine za zrak, bočne pragove, nov izpušni sitem in spojler zadaj, ki omogoča dodatno oprijemljivost podlage in občutno izboljšano stabilnost pri velikih hitrostih. Cestni zapeljivec je opremljen z 20-palčnimi aluminijastimi platišči in pnevmatikami znamke Hankool ali Continental dimenzij 255/30, ki zagotavljajo znatno boljšo stabilnost pri velikih hitrostih.



Da bi upravičili vzdevek ubijalec porschejev, so pri Nothellu pripravili 3,2-litrski  motor V6 z dvema turbopolnilnikoma. Za tiste, ki jim je to preveč, je na voljo tudi model 2.0 TFSI s štirimi različnimi stopnjami povečanja moči; od 176 kW/240 KM in dodatnih 75 NM pa vse do 243 kW/330 KM in navorom 40 Nm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.