Jure Godler je poskrbel, da ne bo razočaral

Po njegovih besedah smo lahko pomirjeni.
Oglej si celoten članek

Pred pisanjem knjige se je treba dobro pripraviti in tega se še kako dobro zaveda tudi Jure Godler, ki se je pred pisanjem njegovega zadnjega romana pozanimal celo o tem, kako varna je dejansko jedrska elektrarna Krško in kaj bi se zgodilo v primeru napada nanjo. V knjigi med drugim namreč pride tudi do napada na jedrsko elektrarno Krško in zaradi tega je Jure pred pisanjem želel poznati podrobnosti, kaj bi se konkretno zgodilo ob morebitnem resničnem napadu nanjo. Vse to in še več je razkril v svojem zadnjem romanu z naslovom Doktor Nobody. Ob predstavitvi knjige nam je na svoj edinstveni način odgovoril na nekaj zastavljenih vprašanj ter med drugim razkril, kako se sam loteva pisanja knjig, kdaj piše in tudi to, koliko časa traja, da pride nova knjiga izpod njegovega "peresa".

"Doktor Nobody je moja peta knjiga. V knjigi med drugim res pride tudi do napada na jedrsko elektrarno Krško. Gre namreč za maščevanje glavnemu liku s tem, da mu nekdo potakne sabotažo jedrske elektrarne Krško. Zaradi tega sem se informiral, kaj bi bilo, če bi do napada resnično prišlo. Pisatelj namreč mora pisati o tem, na kar se spozna. In, če se na nekaj ne spoznaš, moraš narediti natančno raziskavo, saj bi drugače razočaral tako bralca kot strokovnjaka. Nekaj avtorske svobode si sicer lahko vzameš, a ne smeš delati napak."

Jure se drži svojega edinstvenega načina pisanja, in sicer tako, da napiše 2000 besed na dan. "Od tega ne odstopam. Tudi če je zanič, je zanič, a od tega, da napišem 2000 besed na dan, ne odstopam." In kdaj nastajajo njegovi knjižni podvigi? "Vedno začnem pisati konec leta, nekje decembra in približno v dobrih dveh mesecih je knjiga dokončana."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:05 19. Oktober 2022.

    Godler izgublja ideje, svojim "šalam" se najraje smeje on sam ali pa občinstvo, ki mu je očitno zapovedano smejanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.