Jutri na žaganje babe

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Karnevali. Poleg največjih številne otroške zabave in poslikave.
Oglej si celoten članek

Jutri, na debeli četrtek, bodo začeli noreti v Cerknici. Oblast bodo prevzeli Butalci, ki bodo žagali babo, coprnice iz Slivnice pa bodo plesale ob ognju.

Na Ptuju vladajo maske

Vrhunec pustovanja bo na Ptuju v nedeljo, ko bo v mestu sprevod; začne se ob 13. uri. Pusta bodo pokopali v torek ob 17. uri, ko bodo maske tudi vrnile mestno oblast.

Karneval na Igu

Vse bolj priljubljen Podkrimski pustni karneval bo na Igu v soboto, zabava se bo začela že dopoldne, sprevod bo ob 14. uri, sledile pa bodo priprave na 40 postnih dni.

Veliki zeleni zmaj

Sobotni sprevod v Ljubljani bo vodil velikanski zmaj, ki so ga izdelali otroci Osnovne šole Trnovo. Karneval bo skozi mesto krenil ob 11. uri, na Prešernovem trgu pa bo zabava do 16. ure.

Novi pohorski car

Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru bodo male šeme rajale ob 10. uri, ob 16. uri pa se bodo tam zbrale tudi večje. Pod Pohorjem bodo zvečer izbirali novega carja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.