Jutri strogo prepovedano praznovanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verska policija v Savdski Arabiji je ljudi posvarila pred kakršnimkoli praznovanjem novega leta.
Oglej si celoten članek

Policija se sklicuje na odlok, ki so ga sprejeli vrhovni verski voditelji in ki v tej skrajno konservativni islamski kraljevini prepoveduje praznovanje novega leta po gregorijanskem koledarju.

Verska policija je še posebej opozorila cvetličarje in prodajalce daril, naj v tem času ne prodajajo rdečih vrtnic, plišastih medvedkov ali drugih daril, ki bi lahko bila povezana z novim letom. Po poročanju medijev je sicer povpraševanje po takšnih izdelkih izjemno veliko. Verska policija skrbi za spoštovanje islamskih zakonov in tradicije in med drugim preganja neporočene pare, pazi, da so ženske v javnosti zakrite in da ne vozijo avtomobilov, ter da so v času molitev trgovine zaprte.

V Savdski Arabiji sicer uporabljajo islamski koledar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:57 30. December 2013.

    Se vidi, da so 100 let za leseno žlico. Brez nafte bi bili še vedno v kameni dobi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.