Kače ne marajo vonja po alkoholu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strupene kače so nevarne tudi doma, zato z njimi ravnajte previdno in spoštljivo.
Oglej si celoten članek

Ko plazilci zrastejo, so lahko, čeprav jih imamo kot domače ljubljenčke, zelo nevarni. Poznavalec in ljubitelj kač Aleš Lubej svetuje, kaj storiti, če vas napade velika kača: “Kači nikoli ne poskušajte na silo odpreti ust, saj bo vsak poskus neuspešen. Kačji zobje so ukrivljeni nazaj in se ob vsakem poskusu bega zobje še bolj zarijejo v rano. Ob zelo grobem poskusu pa se krhki zobje lahko zlomijo, zaradi česar lahko nastane okužba ust pri kači in rane pri človeku.

Če imate proste roke, lahko kači v usta zlijete alkohol, saj vonja po alkoholu ne prenese, zato poskuša uiti in popusti ugriz. Lahko pa jo polivate z zelo mrzlo ali zelo vročo vodo. Zaradi neprijetnega počutja bo prav tako popustila. So popolnoma mirne in v stanju sitosti dopuščajo prijeme, božanje in se ne odzivajo celo na draženje.

Daljše od 3 metrov ne prijemajte sami

En sam človek lahko ima v rokah le kačo, veliko do treh metrov. Pri daljši mora biti navzoča še ena oseba na vsak naslednji meter,” opozarja Lubej. Tega pravila se žal drži le malokdo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.