Kadilci se jih težje znebijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Odstranjevanje tetovaž je precej neprijetno, še težje pa se jih znebijo kadilci.
Oglej si celoten članek

Lasersko odstranjevanje tetovaž je v rabi že nekaj časa, a strokovnjaki so šele zdaj ugotovili enega od glavnih vzrokov, zakaj jih je pri nekaterih ljudeh bistveno težje odstraniti.

Vzrok se skriva v kajenju. Italijanska raziskava, katere izsledki so bili objavljeni v strokovni reviji Archives of Dermatology, je namreč pokazala, da med škodljivo razvado in težavnim odstranjevanjem tetovaž nedvomno obstaja močna povezava. Sklepajo, da je telo kadilcev oslabljeno ter tako bistveno počasneje in težje odstranjuje delce barvila, ki se z laserjem le razgradijo, a ostanejo pod kožo in jih mora telo nato odstraniti samo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.