Kaditi lahko prenehate v enem dnevu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kajenja se lahko odvadite na več načinov, mi pa smo poiskali tri takšne, ki naj bi vas v nekadilca spremenili že po eni sami terapiji. Ste jih morda že preizkusili?
Oglej si celoten članek

90-minutna laserska terapija

Prenehanje kajenja brez neljubih stranskih učinkov, kot so živčnost, neustavljiva želja po ponovnem kajenju in pridobivanje kilogramov, že po enem samem tretmaju obljublja 90-minutna laserska terapija Facilitas. Med terapijo izvajalci s pomočjo laserske naprave stimulirajo akupunkturne točke na ušesu, ki so povezane z zasvojenostjo s kajenjem, preprečujejo pa tudi stranske učinke, ki se pogosto pojavijo po prenehanju kajenja. Za eno terapijo je treba odšteti okoli 190 evrov, po potrebi pa lahko terapijo v roku treh mesecev ponovite brezplačno.

30-minutna bioresonanca

Bi tik pred terapijo radi pokadili še zadnjo cigareto? Na tej terapiji je to mogoče. S seboj je namreč treba prinesti eno cigareto, vseh ostalih pa se je treba znebiti. Izvajalci odsvetujejo kajenje vsaj dve uri pred terapijo, saj mora sistem na začetku terapije izmeriti frekvenco organizma brez prisotnosti nikotina. Nato pokadite še "zadnjo" cigareto, ki ste jo prinesli s seboj, ogorek odložite na napravo, sistem pa vnovič izmeri frekvenco in jo primerja z izmero pred terapijo. S pomočjo algoritmov nato sistem izračuna povprečno krivuljo in jo prek posebnih elektrod posreduje organizmu. Organizem naj bi dobil občutek, kot da je pokadil sto cigaret, kar naj bi zatrlo željo po ponovnem kajenju.

Nad kajenje s hipnozo

Zanjo se odločite le, če ste res in trdno prepričani, da želite s kajenjem prenehati. Kako uspešna bo terapija, je odvisno od vaše volje, zato izvajalci hipnoze za svoje terapije praviloma ne ponujajo garancije. Preden se odpravite na hipnoterapijo, je pomembno, da sestavite seznam dejavnosti, ki pri vas sprožijo željo po kajenju (kava, vožnja z avtomobilom, čakanje …) in spisek razlogov, zakaj ste se odločili, da bi radi s kajenjem prenehali (boljše počutje, zdravo življenje …). Hipnoterapija je varna in neboleča, za eno terapijo pa je treba odšteti od 70 do 100 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.