Kaj dogaja! Beatli čez lužo

Foto: Arhiv Slovenske kinoteke
Foto: Arhiv Slovenske kinoteke
V Slovenski kinoteki si lahko ob 19. uri ogledate rokumentarec Kaj dogaja! Beatli v ZDA (What's Happening! The Beatles in the U.S.A.).
Oglej si celoten članek

Humoren in odkritosrčen prikaz prvega obiska Beatlov v Ameriki februarja 1964. Direktna filmarja in dvorna dokumentarista benda, brata Maysles, pet dni spremljata liverpoolsko četverico – od histerije na letališču JFK, med pripravami na legendarni nastop v oddaji Eda Sullivana, do ponorelega sprejema ob povratku na domača tla.

"Opazila sva, da se igrani Težka noč nekega dne očitno navdihuje pri Beatlih v ZDA. In prav tako The Monkeys. Pred kratkim pa sem prebral, da naju kot vpliv navaja tudi Scorsese. Mislim, da Hollywood že vrsto let stremi k temu, da bi bili filmi videti bolj realistični, ne da bi se odrekli estetiki razkošja." Albert Maysles.

Vstop prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.