Kaj je ghee in zakaj je boljši od masla?

Foto: Profimedia
Ajurveda prisega na to prečiščeno maslo.
Oglej si celoten članek

Če ste ljubitelj indijske, pakistanske ali afganistanske kuhinje, potem ste za ghee (ghi) verjetno že slišali.

Ghee je stranski produkt masla, ki ga dobijo s počasnim kuhanjem. Gre torej za prečiščeno maslo, v katerem ni ogljikovih hidratov, beljakovin, kazeina, laktoze in tudi ne vode, kar pomeni, da bo več tednov užitno tudi, če ga ne hladimo. Priporočajo ga še zlasti tistim, ki imajo težave z želodcem.

Uporabljamo ga lahko za pečenje, cvrtje, praženje in peko sladic, saj gre za zelo vsestransko maslo. Blaži pa tudi kožna vnetja, porabljajo pa ga tudi pri celjenju brazgotin in žuljev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.