Kaj je in kaj ni prevara

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Je flirtanje že prevara? Kaj pa žgečkljivo klepetanje na družabnih omrežjih? Pa poljub? Strastna predigra? No, nekateri tudi večkratnega predajanja spolnim užitkom nimajo za prevaro, je pokazala nedavna raziskava. Seveda so razlike med spoloma očitne.
Oglej si celoten članek

Bi se poročili z nekom, ki vas je že prevaral? Nova raziskava je pokazala, da prevara, še posebej če se zgodi na začetku zveze, ni več razlog za razhod, piše Huffington Post.

Kaj je in kaj ni prevara, je zanimalo dve ameriški spletni strani za spoznavanje partnerjev, Christian Mingle in JDate, ki sta k raziskavi povabili 2.600 samskih moških in žensk, starih od 18 do 59 let. Tudi ta raziskava je potrdila, da so razlike med spoloma o dojemanju prevare očitne, čeprav so ženske v primerjavi s preteklimi leti tudi tu postale liberalnejše, raziskovalce pa je presenetilo dejstvo, da bi o poroki z osebo, ki jih je prevarala, dobro razmislila le četrtina sodelujočih.

Na vprašanje, ali je večkratni seks z drugo osebo prevara ali ne, je pritrdilno odgovorilo 92 odstotkov žensk in 86 odstotkov moških. Da so že varali, je priznalo 28 odstotkov sodelujočih, kar je šest odstotkov več v primerjavi s preteklim letom.

Kaj pa seksi sporočilca?

In če je še lani 92 odstotkov žensk in 86 odstotkom moških menilo, da sta tako imenovani sexting (pošiljanje seksi sporočil in fotografij po telefonu) in seks prek spleta prevara, se je letos število ljudi, ki takšna dejanja obsojajo, zmanjšalo. V zadnji raziskavi žgečkljiva sporočila kot prevaro pojmuje 68 odstotkov žensk in 51 odstotkov moških. Pripadnice nežnejšega spola pravijo, da prevare obsoja vedno manj žensk. V primerjavi z lansko raziskavo, v kateri je strastno poljubljanje in predigro za prevaro označevalo sto odstotkov žensk, jih to v novi raziskavi takšna dejanja obsoja 10 odstotkov manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.