Kaj je numerologija?

Foto: Žurnal24
Začetki koncepta preučevanja števil in modrosti numerologije se izgubljajo v megli prazgodovine.
Oglej si celoten članek

Mnoge bo presenetilo dejstvo, da so pred davnimi časi števila častili – obstajajo celo molitve in pesmi, ki so jim bile posvečene. Dandanes se je sled te prvotne esence ohranila le še v numerologiji in delno astrologiji ter feng shuju. Uporaba naukov in smernic, ki jih dajejo numerologija oziroma števila, sega v čase Sumercev, Egipčanov, Kitajcev, v Indijo, ki je zibelka algebre. Najzgodnejša oblika mističnega preučevanja števil se imenuje geometrija. Kot tajni kodni sistem števil je prišla v krščansko teologijo, kabalo, tarot, alkimijo in druga ezoterična preučevanja.

Veliki modreci numerologije verjamejo, da se prek harmonije števil lahko vzpostavi tudi harmonija v našem življenju ter posledično tudi v vesolju. Pitagora vsekakor predstavlja temeljni kamen v zgodovini te vede. On je eden od največjih mislecev, mistikov, matematikov, filozofov, modrecev, astrologov in astronomov. Čeprav se je veliko njegovih dognanj izgubilo v času, pa danes vemo, da je brez dvoma velika večina vseh okultnih učenj na zahodu izšla ravno iz njegovih naukov. Njegov vpliv je viden tudi v življenju Platona, Aristotla ter tudi v novejši evropski miselnosti.

Slavne so njegove besede: "Vse je energija, vse je vibracija,“ – vsako število nosi v sebi svojo vibracijo, s katero vpliva na nas. Vse ima svojo lastno vibracijo, ki deluje v popolni harmoniji z vesoljem. Višja kot je vibracija, več je prisotnega duha, več sile in moči; nižja kot je, več je negativne energije in šibkosti. Ko to združimo, ugotovimo, da je vse vibracija, veliko in majhno; in vse poplesuje v ritmu božanske glasbe oziroma, kot je to poimenoval Pitagora, v glasbi sfer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.