Kaj jesti, da boste lepo zagoreli?

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Redno uživanje teh živil vam bo pomagalo do lepe zagorele polti.
Oglej si celoten članek

Nekateri se morajo na soncu pražiti ure in ure, da vsaj za odtenek porjavijo. To je lahko nevarno. Če se ne želite preveč izpostavljati soncu, a bi radi kljub temu s počitnic prišli vsaj malo bolj zagoreli, si lahko pomagate z nekaterimi živili.

To je najbolj privlačen ten kož

Raziskovalci univerze v Nottinghamu so anketirance vprašali, kakšna koža se jim zdi najbolj privlačna. Na začudenje mnogih ni zmagala močno porjavela koža, ampak tista, katere ten je rahlo rumenkaste oziroma zlate barve. Do takšne zagorelosti lahko pridete z uživanjem rastlinskih pigmentov, karotenoidov, ki kožne celice tudi ščitijo. Teh pigmentov je največ v korenju in paradižniku, a tudi v sladkem krompirju, bučah, rdeči pesi, papriki, marelicah in mangu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.