Kaj jesti in piti v vročini?

Foto: Žurnal24 Jejte sadje, ki vsebuje veliko vode. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 lubenica Foto: Žurnal24 smoothie, korenček Foto: Žurnal24 paradižnikova solata, paradižnik Foto: Žurnal24 soja Foto: Žurnal24 voda Foto: Žurnal24 zeleni čaj Foto: Žurnal24 limonada Foto: Žurnal24 jogurt Foto: Žurnal24 gazpacho, gaspačo, juha Foto: Žurnal24 kava Foto: Žurnal24 meta Foto: Žurnal24 kalamari Foto: Žurnal24 olive Foto: Žurnal24 čili, omaka Foto: Žurnal24 meso Foto: Žurnal24 sladoled Foto: Žurnal24 čebulica
Klobasa, zelje in pražen krompir? Na prevroč poletni dan nikakor ne! Kaj jesti in piti, da vam ne bo še bolj vroče in da se boste počutili vsaj za silo "hladno"?
Oglej si celoten članek

Jejte večkrat, a zelo po malem – pozabite na tri velike, težke, mastne obroke, ampak načrtujte najmanj pet skromnih, lahkih obrokov na dan. Ves čas imejte pri sebi vodo in pijte, pijte, pijte. "Stopnjo hidracije najbolje zaznamo z občutkom za žejo in s pogostostjo uriniranja; če gremo redko na vodo, urin pa je temnejši, je to dodaten znak, da je treba zaužiti več tekočine," svetuje inštitut za varovanje zdravja.

V galeriji poglejte, kaj in kako jesti in piti, ko je zares vroče, in kateri hrani in pijači se je bolje izogibati. Sicer pa boste tudi sami kmalu opazili, kaj vam prija in kaj ne. Več v galeriji!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.