Kaj pomeni, če se kraljica igra s prstanom?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tako kraljica sporoči, če ima vsega dovolj.
Oglej si celoten članek

Si predstavljate? Med pogovorom s kraljico Elizabeto drugo vas njeni uslužbenci napotijo k nekemu drugemu pomembnežu, češ, da vas želi spoznati. Tako kraljičini uslužbenci poskrbijo, da se dialog z njo konča. Zakaj? Ker jim je dala skrivni znak, da se noče več pogovarjati z nekom.

Britanska kraljica Elizabeta druga naj bi imela kar nekaj trikov, kako svojim uslužbencem sporoči različne stvari. Zgodovinar Hugo Vickers, ki se ukvarja predvsem z analizo kraljevih družin, je za revijo People razkril nekaj znakov, ki jih uporablja kraljica.

Če kraljica torbico prestavi iz ene roke v drugo, pomeni, da želi pogovor končati. Njeni uslužbenci vskočijo in sogovornika na najbolj olikan način odpeljejo stran (primer zgoraj). Če kraljica torbico postavi na mizo, pomeni, da si želi zapustiti dogodek, na katerem je. Uslužbenci imajo pet minut, da se podvizajo in ugodijo njenim željam. Če pa kraljica zavrti svoj poročni prstan, pomeni, da hoče zamenjati temo, pri čemer ji pomagajo njeni zaposleni.

Če kraljica v Buckinghamski palači svojim uslužbencem pokima, pomeni, da želi, da njenega gosta pospremijo ven.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:39 5. Marec 2017.

    It's good to be the queen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.