Kaj pred spanjem pojesti, da bi pospešili svojo presnovo

Foto: profimedia
Foto: profimedia
Presnova se pospeši, kadar se gibamo. Po dognanjih britanskih znanstvenikov pa jo lahko pospešimo tudi med spanjem – če bomo pol ure pred odhodom v posteljo pojedli to živilo.
Oglej si celoten članek

Hujšanje med spanjem? Če gre verjet britanskim znanstvenikom in njihovi študiji, ki je bila objavljena v reviji British Journal of Nutrition, to ni daleč od resnice. S pravo hrano lahko namreč vplivate na presnovo. To boste pospešili, če boste pol ure pred spanjem jedli skuto.

Skuta vsebuje kazein, beljakovino, ki jo vsebujejo mlečni izdelki. Že 30 gramov skute, tako piše v raziskavi, pozitivno vpliva na metabolizem in regeneracijo ter vzdrževanje mišic. Ta beljakovina se poleg tega zelo počasi prebavlja in zato zagotavlja daljši občutek sitosti. 

Če ne marate skute, jo lahko nadomestiti z beljakovinskimi šejki, ki so bogati s kazeinom. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.