Kaj se je jedlo na Hrvatičevi poroki

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na nedavni poroki Rajka Hrvatiča in njegove izbranke Daše Podržaj so svatje uživali v pravih kulinaričnih poslasticah in potokih šampanjca. Preverite, kakšen je bil njihov jedilni list.
Oglej si celoten članek

Gostje, ki so Rajka in Dašo pospremili v zakonski jarem, so uživali v večerji s tremi hodi, potem pa jim je bil vso noč na voljo samopostrežni bife, poroča revija Story. Jedilnik na poročni večerji je bil menda takšen:

Hladna predjed: domača divjačinska pašteta v ovoju pancete in namaz ščuke ob toastu iz polnozrnatega kruha
Topla predjed: grajska zeliščna juha
Druga topla predjed: domači krompirjevi njoki s finim divjačinskim ragujem

V samopostrežnem bifeju so bile gostom na voljo glavne jedi, priloge in solate, med drugim medaljoni srninega hrbta v omaki z robidami, angleško pečeni pljučni file z omako črnih tartufov in oliv, telečji zrezek na žaru z žajbljem in panceto, filet jezerske postrvi v kopeli steklene čebulice in bukovih ostrigarjev, dunajsko ocvrte puranje prsi in na žaru pečen mladi olimpijski kravji sir, rulada iz krušnega peciva z zelišči, popečena jesenska zelenjava in krompirjevi čebrički, polnjeni s skuto in orehovo peno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.