Kaj se zgodi, če redno jemo pomaranče?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pomaranče so eden najbolj priljubljenih sadežev po vsem svetu in glede na številne pozitivne učinke, ki jih imajo, ni to nič presenetljivega.
Oglej si celoten članek

Če so pomaranče pogosto na vašem jedilniku, ste poskrbeli za naravno zaščito pred rakavimi obolenji, ki prizadenejo kožo, prsi, trebuh, pljuča in debelo črevo. Na jetra še posebno blagodejno vplivajo mandarine, pitje pomarančnega soka pa vas obvaruje pred boleznimi ledvic in zmanjša možnost za nastanek ledvičnih kamnov. Kljub temu ne posegajte po preveliki količini sadnih sokov, ki zaradi visoke vsebnosti sladkorjev škodujejo zobem. 

Ker so pomaranče polne topnih vlaknin znižujejo holesterol in nas ščitijo pred srčno aritmijo. So tudi polne vitamina C in celice ščitijo tako, da nevtralizirajo proste radikale, ki so sicer povzročitelji kroničnih bolezni. 

Redno uživanje pomaranč vas bo zaščitilo pred virusi, pospešilo prebavo, vitamin A pa bo poskrbel za boljši vid. So polne antioksidantov, ki pričarajo lepši videz kože. Uravnavajo celo visok krvni pritisk. Ste danes že pojedli pomarančo?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.