Kaj se zgodi, če redno jeste papriko?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Paprika obroke obogati s svojim bogatim okusom, poleg tega pa je polna vitaminov. Katere so še njene dobre lastnosti, ki pozitivno vplivajo na vaše zdravje?
Oglej si celoten članek

1. Paprika poskrbi za hitrejše kurjenje maščobe in pospeši metabolizem. 

2. Raziskava, objavljena v The British Journal of Nutrition, navaja pozitivne učinke vsakodnevnega uživanja paprike na stopnjo holesterola v krvi. 

3. Približno pol skodelice rdeče ali rumene paprike vsebuje skoraj dvakratno dnevno količino vitamina C, ki ga telo potrebuje. Raziskovalci na univerzi v Manchestru so na podlagi raziskave prišli do zaključka, da imajo ljudje, ki uživajo premalo vitamina C, trikrat večjo možnost za razvoj artritisa. 

4. Paprika vsebuje karotenoide, ki zavirajo nastanek rakavih celic. Ženske, ki pojejo dva ali več obrokov, bogatih s karotenoidi za 17 odstotkov zmanjšajo verjetnost za razvoj raka dojk, pišejo v International Journal of Cancer. 

5. V papriki je tudi veliko vitamina B. V japonski raziskavi, ki je zajela več kot 35.000 žensk, starih med 40 in 79 let, so znanstveniki ugotovili manjše tveganje za kap in srčnožilne bolezni pri tistih, ki so na svoj jedilnik vključevale papriko. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.