Kaj se zgodi, ko pogoltnemo žvečilko?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če ste ta teden pogoltnili žvečilni gumi, ga boste naslednjič ugledali čez sedem let. Tako vsaj trdi urbani mit.
Oglej si celoten članek

Kaj pa se v resnici zgodi z žvečilnim gumijem, če pomotoma zaide v prebavni trakt?

Žvečilni gumiji so narejeni iz gumija (gum base), oslajene raztegljive snovi za žvečenje in umetnih arom. Gumijeva osnova ni prebavljiva, v večini primerov je želodec ne more razgraditi. Vendar nikar ne zaženite panike, saj v vsem življenju pogoltnemo kar nekaj stvari, ki so neprebavljive.

Manj kot sedem let

Želodec s prebavnimi sokovi premika neprebavljive delce po črevesju, dokler se ti ne izločijo po naravni poti. Celoten proces pa se odvije v običajnem času in ne v sedmih letih, kot trdijo nekateri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.