Kako boste po praznikih lažje shujšali

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skoraj vsaka ženska med novoletne zaobljube prišteje tudi dieto po praznikih, ki pa se je ne drži vedno. Da bo hujšanje lažje, se nekaj pravil začnite držati že danes.
Oglej si celoten članek

Med prazniki se je težko izogniti pitju najljubših pijač in uživanju v najljubši hrani, a če se boste držali nekaj kratkih nasvetov strokovnjaka za fitnes, boste lahko zmanjšali škodo. Za spletno stran Femalefirst je izdal nekaj napotkov:

Ali jeste od pet do šest manjših obrokov na dan?
Uživanje manjših obrokov skozi cel dan bo izboljšalo vašo presnovo in ukrotilo lakoto.

Ali pred dejavnostjo in po njej uživate dovolj ogljikovih hidratov?
Upamo, da tudi med prazniki ne pozabljate na telovadbo. Pred dejavnostjo in po njej si privoščite žita ali kakšne druge ogljikove hidrate, saj jih bo telo porabilo kot dodaten vir energije in je ne bo skladiščilo kot maščobo. Porcije naj bodo majhne, ne pozabite pa vključiti še sadja in zelenjave.

Ali v obroke vključujete beljakovine?
Da bo vaša presnova v stalnem pogonu, v obroke redno vključujte beljakovine, kot so piščanec, riba in goveje meso.

Ali pijete dovolj vode?
Na 25 kilogramov telesne teže je priporočljivo spiti en liter vode; izračunajte torej, koliko je potrebuje vaše telo in se tega držite vsak dan! Če vam to ne uspeva, lahko vodo nadomestite z nesladkanim zelenim čajem.

Ali alkohol uživate v zmernih količinah?
Preveliko uživanje alkohola lahko resno ogrozi vašo dieto, saj so alkoholne pijače precej redilne. V teh prazničnih dneh se jim je sicer težko izogniti, a poskušajte se omejiti na kozarček ali dva. Vaše telo vam bo hvaležno, naslednji dan pa tudi glava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.