Kako iz buč narediti hranljivo masko za obraz

Foto: Profimedia
Buče niso le slastne. Uporabite jih lahko tudi v lepotne namene.
Oglej si celoten članek

Vsebujejo namreč vitamina A in C, cink in mnogo antioksidantov, ki kožo ščitijo pred gubami in starostnimi madeži. Masko iz buč lahko naredite sami.

Recept:
Potrebujete masleno bučo ali hokaido. Če imate suho kožo, tri čajne žlice kuhane buče zmešajte s surovim jajcem in čajno žličko medu, ki deluje antibakterijsko. Pri mastni koži pa med zamenjajte s kisom, ki izboljša strukturo kože, zmesi pa dodajte še malo mleka in mešajte, dokler ne nastane kremasta masa.

Masko nanesite na obraz in pustite učinkovati med 15 in 20 minut. Masko s kisom pa z obraza sperite že po 10 minutah. Za vidne rezultate morate masko uporabiti trikrat tedensko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.