Kako izbrati najhitrejšo vrsto pred blagajno

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V povprečju ljudje na dan porabijo pol ure za čakanje v vrstah, ugotavljajo v ZDA. Z nekaj preprostimi triki je, vsaj čakanje v trgovini, mogoče skrajšati.
Oglej si celoten članek
  • 1. Postavite se za kupcem, ki ima poln voziček. Čeprav se vam ta nasvet verjetno udi nenavaden pa ugotovitve kažejo, da drži. Razlaga: vsak kupec potrebuje določlen čas, da pozdravi, plača, pospravi nakup in denar oziroma kartico. Povprtečno vse to traja 41 sekund. Izračunali so, da kupec z okoli sto izdelki za nakup potrebuje šest minut, štirje ljudje z 20 izdelki pa bodo za to potrebovali sedem minut.
  • 2. Vrste na blagajnah, ki so na levi, se pomikajo hitreje. Večina ljudi je desničarjev. 
  • 3. Izberite blagajno na kateri dela ženska. Ženske naj bi delo na blagajni opravljale hitreje kot moški.
  • 4. Preverite, kaj imajo v košarah kupci pred vami. Skeniranje artiklov v čvrsti embalaži poteka hitreje, medtem, ko se pri artiklih v plastičnih vrečkah velikokrat zgodi, da morajo prodajalke kodo vnašati ročno. 
  • 5. Izogibajte se blagajnam v kotu. Blagajničarji, ki nimajo pogleda na vrsto, delajo počasneje.ugotavlja Bright Side.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:37 25. September 2016.

    Nisem znanstvenik ali strokovnjak pa sem vsa ta pravila že prej sam pogruntal. Zdaj, ko ste dali to v javnost …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.