Kako izdelati volnene okraske

Foto: Maja Matilda Remic volneni okraski Foto: Maja Matilda Remic volneni okraski Foto: Maja Matilda Remic volneni okraski
Doma izdelana praznična dekoracija po navodilih ustvarjalke Maje Matilde Remič.
Oglej si celoten članek

Za izdelavo polstene volne potrebujete:

  • nepredeno volno za polstenje
  • milo v kosu
  • posodo in veliko vode
  • likalnik
  • vrvico
  • gumijaste rokavice
  • folijo z zračnimi mehurčki ali navaden polivinil

Napotki:

  1. Delovno površino prekrijte s polivinilom ali folijo. Milo nastrgajte v vročo vodo (dve žlici nastrganega mila na pol litra vode). Premešajte, da dobite lužnato tekočino.

  2. Na polivinil navskrižno polagajte tanke volnene kosme volne. Volno poškropite z milnico in prekrijte s plastično folijo. Folijo poškropite z vodo, da roke drsijo po površini. Gladite in pritiskajte, dokler se volna na sprime.

  3. Vse skupaj zavijte v rjuho ali gumo proti drsenju preprog ali roleto iz bambusa in močneje pritiskajte, da se sprime. Polst sperite v vodi in jo položite na brisačo, da se delno posuši.

  4. Prelikajte z likalnikom na temperaturi za volno na hrbtni strani ali čez krpo. Izrežite okraske. Polsteno volno lahko šivate ali lepite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.