Kako je Keira premagala težave z disleksijo

Foto: ANG/Fame Pictures
Foto: ANG/Fame Pictures
Keira Knightley je razkrila, da je premagala težave z branjem zaradi disleksije s pomočjo scenarija Emme Thompson, ki je bil kasneje nagrajen z oskarjem.
Oglej si celoten članek

Igralka Keira Knightley, ki so ji pri šestih letih diagnosticirali disleksijo, je razkrila, da je motnjo branja in pisanja premagala s pomočjo scenarija Emme Thompson za film Razsodnost in rahločutnost, ki ga je napisala po istoimenskem romanu angleške pisateljice Jane Austen. "Moja mama (Sharman MacDonald; op. a.) je delala z Emmo pri filmu in mi prinesla kopijo scenarija v branje. Ker sem imela zaradi motnje težave z branjem, sem vsakič, ko me je zamikalo, da bi obupala, pomislila: 'Emma prav gotovo ne bi', ter nadaljevala z branjem," je povedala mlada zvezdnica. Z branjem scenarija je dobila le še večji zalet, da nadaljuje.

Poleg tega je staršem obljubila, da se bo še naprej pridno borila z disleksijo, če ji najamejo agenta, ki bo skrbel za njeno kariero. No, Keira je leta 2005 tudi odigrala vlogo v filmu, posnetem po romanu Austenove, in sicer lik glavne junakinje v filmu Prevzetnost in pristranost Elizabeth Bennet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.