Kako je pri nas zrastel rap

Foto: Arhiv izvajalca
Foto: Arhiv izvajalca
Dokumentarni film Veš, poet, svoj dolg?, ki bo predvajan ob 21.30 v atriju novomeškega kluba LokalPatriot, dokumentira zgodovino slovenske raperske subkulture in svoj pomen za kulturno politično stvarnost. Po projekciji bo svojo novo ploščo Borec v meni predstavil Mirko & band.
Oglej si celoten članek

Ekipa vest.si je pripravila dokumentarni film o slovenskem rapu z naslovom Veš, poet, svoj dolg?, ki si ga bo mogoče ogledati nocoj v atriju kluba LokalPatriot.

Dokumentarni film prikazuje zgodovino slovenske raperske subkulture in njen pomen za kulturno politično stvarnost, v njem pa nastopajo vsi pomembni predstavniki slovenske rap scene. Od začetnikov slovenskega rapa Jureta Koširja in Pasjega kartela, Ali Ena, Klemna Klemna pa do vseh ostalih pomembnejših raperjev: Trkaja, Zlatka, Murata & Josa, Nikolovskega, Doše, Koste (na sliki), Ntoka, Valterja, Tekochee Kruja, Steklih psov in drugih.

Ob tej priložnosti bo Mirko predstavil ploščo Borec v meni, ki je vsebinsko, tehnično in produkcijsko njegov najboljši projekt. Leto pozneje je Mirko, nekoč prepoznaven kot Atil – raper, ki je na sceno vstopil z dvojnim gostovanjem na Trkajevem Rapostolu leta 2007 –, izdal svoj prvi solo projekt: Atila – Teorija Đorđe Kesić; temu "uličnemu" projektu so sledila gostovanja še na drugih ploščah, med drugim tudi na plošči Zlatko in prijatelji. Mirko je sodeloval tudi z Always Cvič'k Bandom pri kreaciji himne za Cvičkarijo.

Tokratni koncert bo Mirko nadgradil z bendom, ki ga sestavljajo: Črt Zorko (bass), Erni Padewsky (klaviature), Jože Cesar (bobni), Mihajlo Milić (fx, back vokal), Timo Radović (MPC) in glasbena gostja Anja Hrastovšek (back vokalistka).

Za vstopnico boste odšteli 5 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.