Kako med hojo pokuriti več kalorij?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ste se kdaj vprašali, kako pokuriti več kalorij? Eden izmed odgovorov se skriva v hitri menjavi hitrosti svoje hoje.
Oglej si celoten članek

Menjava hitrosti hoje namreč poviša stopnjo metabolizma za skoraj 20 odstotkov in omogoči porabo večje količine energije kot hoja ob konstantnem ritmu, je pokazala nedavna raziskava iz univerze v Ohaju.

"Hodite nekaj časa, nato se ustavite in vse skupaj ponovite"

Povišana stopnja metabolizma pa seveda pomeni več pokurjenih kalorij. Raziskava navaja tudi dejstvo, da tradicionalne metode merjenja porabe kalorij med hojo lahko podcenjujejo resnično količino porabljene energije. Profesor Srinivasan pri tem ponuja nasvet, kako kuriti kalorije med hojo na povsem svojski način: "Počnite čudne stvari. Hodite z nahrbtnikom, utežmi na nogah. Hodite nekaj časa, nato se ustavite in vse skupaj ponovite. Hodite v zavojih, namesto v ravni liniji.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.