Kako naši estradniki zdravijo mačka

Foto: Zaklop.com Tjaša Kokalj Foto: Stane Jerko Iryna Osypenko Nemec Foto: Osebni arhiv Azra Širovnik Foto: Žiga Mihelčič Jernej Tozon Foto: Osebni arhiv Omar Naber Foto: Arhiv Fashion Week teden mode fashion week Alya
Novoletne zabave se vrstijo druga za drugo, tako da časa za zdravljenje mačka praktično ni. Znani Slovenci, ki so celo leto stalnica številnih zabav, dobro vedo, kako se zjutraj spopasti s to puhasto nadlogo.
Oglej si celoten članek

A da ne boste mislili; čeprav pijejo po pameti, se je tudi njim že kdaj zgodilo, da so pogledali pregloboko v kozarec in počeli kaj, na kar danes niso ravno ponosni.

Tjaša Kokalj, voditeljica

Žur, kje in s kom: Zelo redko res zažuram, saj se mi, po pravici povedano, ne ljubi in je naslednje jutro oziroma dan zelo ubog, oziroma sem jaz zelo uboga. Sem bolj tip človeka, ki gre zvečer na klepet s prijateljicami ob kozarčku sladkega vina ali martinija. Kadar je prava stvar, pa grem z veseljem ven, rada zažuram s prijateljicami, še posebno z mojo Katjo (Klavora op. a), s katero je vedno divje in zabavno.

Recept za mačka: za mačka nimam nobenega recepta, le tega, da pač ne piješ veliko (smeh), kar pa ni vedno izvedljivo. Morda le to, da že med zabavo piješ veliko vode.

Zabavne prigode: S Katjo sva ob štirih zjutraj že plesali v vodnjaku ali pa ob sončnem vzhodu z največjim veseljem jedli burek. Lani sem na službeni zabavi veliko plesala, kot modna navdušenka sem nosila velik prstan, ki je tako močno udarjal ob moje prste, da sem imela še naslednjih nekaj dni čisto zatečen prst. Nekoč pa smo se ga s družbo fantovega očeta precej veselili in se napili, tako da se nisem ravno izkazala kot pridna punčka. Bilo mi je zelo slabo, ampak sta Dariov oče in njegova partnerka totalno v redu in smo mačka premagovali skupaj.

Iryna Osypenko Nemec, manekenka

Zdravilo za mačka: Najboljši recept je, da ko prideš z zabave in preden se odpraviš spat, spiješ vsaj pol litra vode. Naslednje jutro zeleni čaj, čez dan pa tri litre vode. Sama že tako ali tako spijem tri litre vode na dan. Naslednje jutro vsekakor odsvetujem pitje kave, saj ravno tako kot alkohol odvaja tekočino iz telesa, tako da če zjutraj spiješ še kavo, je učinek dvojni glavobol.

Zabavna prigoda: Vsi smo bili mladi in vsi smo žurali. Nobene zgodbice nimam, ki bi jo želela deliti z javnostjo (smeh), se mi pa zdaj te stvari ne dogajajo več. Mislim, da imam svoje telo in reakcije dobro proučene, tako da točno vem, koliko lahko spijem. To je največ tri decilitre vina.

Azra Širovnik, pisateljica

Zabavna prigoda: Pred leti smo z družino pri prijateljih praznovali rojstvo njihove hčerke Mance. Ker je bila taka dobra energija in veselje, smo spili kar dve steklenici viskija, jaz pa nisem vajena alkohola, zato sem se na poti domov naslonila na ulično svetilko. Pri tem me je zagledala starejša hči, ki je bila takrat stara šest let, in rekla: »Mami, ti si čisto pijana, a te ni sram, jutri bom poklicala tvojo mamo in te zatožila, da si se tako napila, da še stati ne moreš.« To je bilo za mene prvič in morem se pohvaliti, da tudi zadnjič.

Zdravilo za mačka: Takrat sem imela mačka kar tri dni. Ležala sem in poslušala Clydermana, kar me je popeljalo v čisto nov svet. Mož mi je pripravil kislo zelje s sušeno govedino in jagnjetino. Kislo zelje res pomaga.

Jernej Tozon, pevec

Žur, kje in s kom: Z žuri je tako, da za to ni kaj dosti časa. Po navadi imamo skoraj vse vikende polne s špili, tako da se moj žur odvija na odru, prosti čas pa raje izkoristim za jahanje, veslanje ali hojo po naših lepih hribovjih!

Zdravilo za mačka: Lahko ti rečem, da imam, hvala bogu, pri teh zadevah mero, tako da nimam problemov z mačkom. Tudi Čuki smo znani po tem, da alkohola ne uživamo prek mere; kozarček ali dva za zdravje.

Omar Naber, pevec

Žur, kje in s kom: Proste večere najraje preživljam tam, kjer se vrti rock glasba ali kjer se odvijajo koncerti oziroma nastopi v živo. Žal je takih klubov v Ljubljani, od koder prihajam, vedno manj, tako da ostanejo Orto bar, Metelkova in Kud.

Zdravilo za mačka: Z mačkom se niti ne spopadam več, ker vedno pazim, da ne grem prek mere in da pijem kontrolirano.

Alya, pevka

Žur, kje in s kom: Najraje se zabavam z dobrimi prijatelji, saj si imamo vedno veliko povedati, sploh pa smo sproščeni in spontani, skratka, imamo se fino. Novo leto pa bom praznovala skupaj z bendom in Mariborčani na trgu v Mariboru; se že veselim.

Zdravilo za mačka: Po navadi je dobro, če spijem dovolj vode in limone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.