Kako peči mafine?

Foto: Žurnal24 Da bodo rahli in slastni, ločite suhe in tekoče sestavine!
Razveselite svoje najdražje in jim specite mafine, saj vam bo njihova priprava vzela le dobre pol ure, sladico pa bodo pohvalili tako veliki kot majhni ljubitelji sladkih dobrot.
Oglej si celoten članek

Čeprav je priprava mafinov zares enostavna, vam bomo tokrat zaupali nekaj skrivnosti, s pomočjo katerih bodo vaši mafini še boljši!

Pekači iz silikona

Mufine pečete v posebnih pekačih, ki imajo majhne okrogle (lahko so tudi drugačne oblike) odprtine, v katere nalivate testo. Velikost pekača vam pove, koliko vdolbin za testo ima, oziroma kako veliki so. Najboljši pekači so tisti za šest ali dvanajst mafinov, prevlečeni s snovjo proti prijemanju (teflonom). Priporočamo vam, da se odločite za silikonski pekač, saj v njem mafine lahko tudi zamrznete.

Papirnati modelčki namesto maščobe!
Izognite se temu, da bi morali vsako vdolbino v pekaču namazati z maščobo. Namesto tega raje uporabite papirnate modelčke, ki jih položite v vdolbine pekača in jih napolnite s testom. Če imate navaden pekač iz črne ali bele pločevine, potem morate tega temeljito pomastiti, da boste lahko mafine spravili ven.

Skrivnosti testa
Pri pripravi mafinov morate vedno ločiti suhe in tekoče sestavine. Ko jih enkrat pomešate skupaj, to naredite hitro in testo takoj vlijte v pripravljen pekač. Če mafine pustite stati, testo postane težko in izgubi rahlost.

Moka
Za mafine uporabite pšenično moko tipa 405, lahko pa namesto te uporabite tudi pirino (tipa 1050), polnozrnato pšenično ali mešanico različnih vrst moke.

Pecilni prašek
Osnovno testo za mafine je na hitro umešano testo. Da lažje vzhaja, mu morate primešati pecilni prašek. Lahko uporabite tudi prašek iz vinskega kamna, ki ga kupite v trgovinah z zdravo prehrano. Testu lahko dodate tudi sodo bikarbono (samo 1/4 žličke), ki testo dodatno zrahlja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.