Kako pogosto se stuširati?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekateri se tuširajo enkrat, drugi dvakrat na dan, nekateri pa le trikrat na teden. Kdo si škodi?
Oglej si celoten članek

Manj je več … Dermatolog z univerze George Washington University, dr.  C. Brandon Mitchell, pravi, da se več kot dvakrat na teden ni dobro tuširati. Dnevno tuširanje lahko namreč škodi koži, saj jo izsušuje. Poleg tega z nje spira "dobre bakterije“, ki podpirajo naš imunski sistem. Mitchell celo trdi, da – kar se bakterij tiče – z dnevnim tuširanjem za svoje zdravje nismo naredili nič. Tudi antibakterijska mila naj ne bi bila nič boljša od navadnih. Ravno nasprotno. Mnogokrat namreč vsebujejo sestavine, ki lahko sprožijo alergije in kožo še dodatno izsušujejo.

Tudi tistim, ki se vsak dan močno preznojijo, na primer po telesni aktivnosti, se ne bi bilo treba dnevno tuširati. Dovolj je, da se obrišemo pod pazduhami, po zadnjici in po ledvenem delu, pravi dermatolog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.