Kako pravilno nanesti puder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mineralni pudri so zaradi preobčutljivosti kože v zadnjih letih postali pravi lepotni hit.
Oglej si celoten članek

"Minerali ne spodbujajo razvoja bakterij, sestavine v izdelkih pa so večinoma iz certificiranih organskih sestavin, zaradi česar je tudi alergijsko tveganje minimalno. Poleg tega ne vsebujejo kemičnih konzervansov in dišav, so brez olj, določeni ščitijo kožo tudi pred vplivi sonca," pravi Bojana Cebek iz salona Dermale. Dodaja, da so kljub svoji lahkotnosti dobro prekrivni in obstojni, pod njimi pa koža diha. Prav tako ne vsebujejo komedogenih sestavin (sestavin, ki mašijo pore in povzročajo akne).

Za vse tipe kože

Kremasta tekstura mineralne podlage ne obteži kože, niti ne zapira por, temveč ustvari sijoč in naraven videz, kožo, prijetno na otip, ki jo pri uporabi klasičnega pudra morda pogrešamo. "Pudri so lahko včasih 'težki', kot bi nosili masko, pri mineralni podlagi pa takšnega občutka ni. Primerna je za vse vrste kože, tako mastno kot tudi suho in zrelo, saj bo vsaki dala tisto, kar potrebuje," pojasnjuje sogovornica.

Nanašajte večslojno

Za optimalen videz je treba pri nanosu mineralne podlage upoštevati nekaj nasvetov:

  • nanašajte jo s čopičem z gostimi ščetinami;
  • stopnjo prekrivnosti prilagajajte sproti, zato podlago nanašajte večslojno;
  • začnite pri bradi ter z večjimi krožnimi gibi nadaljujte proti sredini in prekrijte celoten obraz, nato podlago fiksirajte z manjšimi in intenzivnimi gibi;
  • za bolj vlažilen učinek in nego suhe kože lahko mineralni puder zmešate tudi s svojo dnevno kremo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.