Kako rešiti hrano, ki je preveč pekoča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Obstaja več načinov, kako rešiti jed, ki je preveč pekoča.
Oglej si celoten članek

So bili feferoni bolj pekoči, kot ste pričakovali? Nič hudega. Obstaja več rešitev, s katerimi lahko rešite svoj jezik …

Dodajte kislino
Lahko uporabite limonin sok (primeren za večino okusov), kis, koščke ananasa ali paradižnikov sok oziroma omako. Kislino izberite glede na vrsto jedi.

Dodajte zelenjavo
Strokovnjaki priporočajo, da v jed, ki je preveč pekoča, dodate nastrgan korenček ali krompir.

Dodajte oreščke
V jed vmešajte žlico arašidovega ali mandljevega masla, lahko pa mu dodate tudi tahini (pasto iz sezama).

Dodajte sladkor

Jed lahko rešite tudi z žlico kristalnega sladkorja, kečapa ali medu. Pazite le, da v lonec ne boste vsuli preveč sladkobe.

Dodajte jušno osnovo
Če imate težave z omako, jo razredčite, na primer z jušno osnovo.

Dodajte mlečni izdelek
Obstaja razlog, zakaj Mehičani jedem radi dodaja kislo smetano, Indijci pa jogurtovo omako … Jedem lahko poleg tega dodate tudi kokosovo mleko ali vanjo naribate žličko parmezana.

Povečajte količino
Če imate pri roki vse sestavine, povečajte količino jedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.