Kako rešiti jed, ki ste jo preveč solili?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čisto vsakomur se je pri kuhanju še pripetilo, da je jed enostavno preveč solil. Dokler hrane ne postrežete, se da še vse rešit!
Oglej si celoten članek

Presoljeno hrano se da k sreči rešiti. Izkušeni kuharski mojstri pravijo, da je trik v kislini; dovolj je, da v jed, ki smo jo preveč solili, dodamo nekaj limoninega soka ali kisa, situacijo bo rešilo tudi nekaj kapljic vina, če recept to dopušča.

Kislina sol neutralizira. Res pa je, da vam hudo presoljene jedi tudi kislina ne bo rešila, saj bo v tem primeru namesto presoljene pač prekisla.

Kuharski mojstri vedo glede preslanih jedi povedati še za en trik, in sicer krompir, ki ga v primeru kremnih ali ostalih juh, ki jih presolimo, zrezanega na kocke skuhamo poleg ostalih sestavin, v primeru omak ali ostalih jedi, pa olupljenega in celega dodamo jedi, jo skuhamo do konca, nato pa skuhani krompir, ki sol veže nase, enostavno odstranimo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.