Kako seksajo Slovenci

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prva knjiga z verodostojnimi podatki o seksu v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Kaj je pokazala včeraj predstavljena knjiga o spolnih navadah prebivalcev Slovenije:

• Približno šestkrat so imeli v zadnjih štirih tednih spolne odnose anketirani, zajeti v raziskavi, opisani v knjigi avtorjev, zdravnice Irene Klavs in sociologa Ivana Bernika.

• Ženske 3,2, moški 8,3. Toliko heteroseksualnih partnerjev oziroma partneric so imeli v povprečju, še kaže raziskava, ki je zajela skoraj 1.700 prebivalk in prebivalcev Slovenije v starosti od 18 do 49 let.

• Načrtovanje prvega spolnega odnosa je v vzponu in je opazen trend pri najmlajših generacijah moških. Mladi prevzemajo več odgovornosti za svojo spolnost, razlagata avtorja.

• Več partnerjev hkrati je imelo 35 odstotkov moških in 15 odstotkov žensk, vendar zvestoba izgublja težo, ugotavljata avtorja.

• Analni spolni odnos je v Sloveniji razmeroma razširjen, poleg tega pa smo spolno aktivni toliko kot drugi zahodni Evropejci, piše v knjigi Spolno življenje v Sloveniji, katere soavtorica je Irena Klavs.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:54 21. April 2012.

    dej ne govorite da sploh sexamo...janša nam bo tudi to obdavčil!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.