Kako si pravilno umiti obraz

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
To so tri najpogostejše napake.
Oglej si celoten članek

Pravilna nega obraza je zelo pomembna, saj je koža na tem predelu telesa zelo občutljiva. Tisti, ki si obraza ne umivajo redno, ker se bojijo, da bi koža postala suha, delajo veliko napako. Na koži se namreč nabirajo olja, zaradi katerih lahko pride do vnetij in mozoljev. Osebam z normalno ali mešano kožo strokovnjaki svetujejo, da si obraz umijejo največ dvakrat na dan.

Celo leto uporabljate iste izdelke za nego obraza? Napaka. Koža zaradi mraza in suhega zraka, ki v stanovanju nastane zaradi ogrevanja, potrebuje drugačno nego kot poleti. Pozimi uporabljajte nežna sredstva za čiščenje obraza, poleti pa gele za obraz in salicilno kislino, če imate akne.  

Narobe je tudi, da kožo preveč razvajate. Pretirana uporaba izdelkov za čiščenje obraza vam bo škodila in ne pomagala, saj lahko poškodujejo zaščitno plast kože.

Na splošno velja, da je za kožo bolje, če uporabljate nežna sredstva in tudi nežno krpico oziroma ščetko za obraz. Ne drgnite kože, ampak jo umivajte z nežnimi krožnimi gibi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.